Världsmästerskapet i ishockey 2015

Okategoriserade 4 mars 2015 | 0 Comments

Precis så som man kan tävla på världsmästarnivå inom MMA så kan man göra detta inom en mängd andra sporter. En sport som har ett sådant mästerskap årligen är ishockey. Här möts de allra bästa landslagen ur hela världen för att göra upp om vilka som är bäst på att åka skridskor och samtidigt sätta pucken i mål. Främst är det europeiska och nordamerikanska lag som är med i turneringen och mycket av detta hänger på att det är i dessa lände som sporten är riktigt stor.

Här i Sverige är hockey-VM någonting som engagerar och hundratusentals följer de direktsända matcherna som visas på tv. Härom året hade vi även äran att få vara värdnation till mästerskapet, vilket gjorde att vi kunde se matcherna på plats. Under åren har Tre Kronor tagit hem 45 medaljer (9 guld, 19 silver och 17 brons) i ishockey VM och förhoppningsvis kan man i år ta hem ytterligare en. Denna gång spelas mästerskapet i Tjeckien och den första svenska matchen blir mot just hemmanationen.

Även på damsidan så spelas världsmästerskapet årligen och damkronorna har plockat hem två brons sedan mästerskapen drogs igång 1990. Dessutom spelar juniorkronorna VM kring jul varje år, vilket resulterat i 17 medaljer varav två guld.

Leave a Reply