UFC

Okategoriserade 27 februari 2013 | 0 Comments

Precis som i alla andra sporter så finns det ju självklart tävlingar även i MMA. Ultimate Fighting Championship, eller UFC som den också kallas, är en MMA-organisation som varje år arrangerar en mängd stora galor och turneringar inom sporterna över hela världen. I turneringarna finns det 7 viktklasser att delta i och alla spelas efter det klassiska regelverket Unified Rules och Mixed Martial Arts.

Första gången en UFC-gala hölls var 1993 i Denver-Colorado där man tävlade i några av de mest vanliga MMA-sporterna.Från början fanns det inga olika viktklasser, vilket betydde att man kunde få väldigt ojämna matcher. Detta gjorde att matcherna oftast var korta men intensiva, vilekt passade ihop med turneringens dåvarande slogan ”There are no rules”. Just på grund av att det inte fanns några regler var det många matcher som gick över styr där motståndarna drog varandra i håret och så vidare, vilket idag är helt förbjudet.
Just på grund av denna brutalitet i sporten så förbjöds den i flera delstater i USA och för att hålla kvar sporten så införde man de fasta reglerna som gäller än idag för MMA.

För varje år som går blir tävlingarna allt mer populära och sedan 2011 kan man följa turneringarna via kabel-TV i en mängd olika länder. Alla ronder i UFC är 5 minuter långa och varje match har 5 ronder, med undantag för titelmatcherna, med en minuts vila däremellan. Matcherna går i en åttakantig stängd bur för säkerhetens skull och det finns en mängd olika regler kring varenda del av tävlingen.

Leave a Reply