UFC växer så det knakar!

MMA 13 maj 2016 | 0 Comments

På bara ett par år har MMA blivit en allt större sport. Idag finns det fans som följer sporten från hela världen. Organisationen UFC har haft haft en stor roll i att sprida sporten, med stjärnor som Conar McGregor och Ronda Rousey som ytterligare stärker sportens varumärke. Deras karismatiska personligheter, tillsammans med tekniska färdigheter, har fått allt fler att följa sporten. Matcherna tar plats i en arena med åtta hörn, en så kallad octagon. Samtidigt som sporten anses vara för brutal av många, där fighters tillåts använda sparkar, slag och submissions, väljer allt fler att följa de många matcherna som utspelas under varje event.

Det går att illustrera hur mycket sporten har vuxit genom följande exempel: Under UFC 196, blev McGregor den första i sporten att blivit avlönad en miljon dollar för sitt deltagande, och det var efter han förlorade mot Nate Diaz. Men vi kan förvänta oss allt högre löner för den absoluta eliten inom sporten. Matchen blev en snackis i medier då McGregor valde att gå upp en viktklass inför matchen. Efter förlusten blev en ny match mellan de två motståndarna inbokad till UFC 200, något som senare drogs tillbaka. Eventet bjuder trots det på spännande matcher med fighters som Jose Aldo, Daniel Cormier och Miesha Tate. Besök vadhållaren Betway och överväg dessa odds inför matcherna och se om du hittar något du vill satsa på. Vi kan förvänta oss ett spännande event, där ingen vet vem som kommer att vinna.

Tidigare otippade vinster har gjort det svårt för oddssättare att sätta rimliga odds. Samtidigt som McGregor verkade ostoppbar inför sin match mot Diaz, måste man komma ihåg att han gick upp en viktklass på kort tid. Och efter hans 13-sekunders knockout mot José Aldo, såg vadslagningsagenturer McGregor som den givna vinnaren. Ronda Rouseys förlust mot Holly Holm chockade såväl oddssättare som folk som bettar. Holm som i sin nästa match förlorade mot Miesha Tate visade hur oförutsägbar sporten är. Samtidigt som sporten har ett rykte av att vara för våldsam, är det viktigt att komma ihåg den dedikation och skicklighet alla fighters visar upp. Vare sig det handlar om en hård spark, hårda slag, eller effektiva submissions, utvecklar varje fighter sin unika fighting-stil för att kunna överraska sin motståndare under matcherna.

Trots kritik växer sporten, och UFC, snabbt. Allt från högre PPV-försäljningssiffror, till ungdomar som börjar att träna i sitt lokala gym. För många yngre är inte hoppet om att en dag fightas i UFC det som är den drivande faktorn. Tvärtom är det träningsformen om fostrar disciplin, och en stark mentalitet, det som får dem att stanna kvar. Väljer de att en dag att satsa på en professionell karriär, är det egenskaper de måste ha med sig i bagaget.

Leave a Reply