Idrotta utomhus i sommar

Okategoriserade 15 april 2014 | 0 Comments

När temperaturen stiger och soltimmarna blir fler så väljer många att utföra sina aktiviteter utomhus. Att utföra MMA på andra platser än inne i en speciell lokal är det inte så många som gör, just på grund av att denna sport innehåller väldigt mycket slag och sparkar, vilket kan misstolkas av de som inte utför sporten. men istället finns det flera andra idrotter som passar utmärkt såväl ute som inne.

Tennis är en sport som ofta förknippas med sommar och sol, men som samtidigt går att spela inomhus under den större delen av året. Underlaget på en plan utomhus och inomhus skiljer sig lite, men i övrigt så ser planen likadan ut. Om man spelar ute får man ju dock räkna med den eventuella vind som kan komma, samt solen som ibland kan vara störande.

Fotboll är även det en sport som många räknar med alltid utförs utomhus, men som man såväl kan spela inomhus. Under vinterperioden så tränar många fotbollslag teknik och annat inne i vanliga idrottshallar för att hålla igång och vara på topp när utomhusperioden med matcher och liknande drar igång. Detta gäller inte bara lokala fotbollslag, utan även landslag som till exempel laddar inför fotbolls VM eller andra mästerskap.

En sport som tvärt emot oftast utförs inomhus, men som även fungerar ute är simning. Rent tekniskt sätt så bör ju simning vara en utomhussport, men de flesta tävlingar och träningar sker ändå inne i vanliga simhallar. men under sommaren så fungerar det mycket väl att istället utföra sin träning på närmaste badplats, eller varför inte i en utomhusbassäng.

Leave a Reply