Betta på boxning

Okategoriserade 18 januari 2013 | 0 Comments

Redan i det antika Rom fann människan det intressant att satsa på andra människors styrka. Då var det gladiatorspelen som stod för våldet människan sökte. Gladiatorerna slogs för att vinna sin frihet. De kunde behöva besegra andra gladiatorer, djur eller soldater. Colosseum var en arena av blod. Åskådarna slog vad om dessa gladiatorers liv; när de skulle dö, hur och om.

I dag bettar människan på något som inte är lika livshotande – nämligen boxning eller brottning. Under 1800-talet formades den moderna boxningen och var redan då starkt kopplat till sportbettingen. Proffsboxning har på grund utav bettingen fått dåligt rykte. Tack vare att det är så många som bettar på just boxning så är det stora summor av pengar som går i omlopp kring sporten. Därför har proffsboxningen blivit anklagad för att ha uppgjorda matcher. Det har varit allt från att en boxare plötsligt verkat urform, bristfälliga domarbeslut och matcher som inte avbrutits i tid. På senare tid har ryktet blivit lite bättre – men proffsboxningen kommer aldrig riktigt undan de misstänksamma blickarna.

I Sverige förbjöds proffsboxningen 1970 – delvis på grund utav uppgjorda matcher. 1 janurai 2007 blev proffsboxning tillåtet igen – om arrangörerna söker tillstånd och matcherna får enbart innehålla 4 ronder. Svenska Spel stödjer inte proffsboxningen men man kan spela på boxning på många internationella sidor på nätet.

Satsning på boxning handlar om att förlora mycket och vinna mer.

Ett upplägg kan se ut som följande:

Tyson Fury -200

Kevin Johnson +150

Draw +

Detta betyder för att få chansen att vinna $100 måste du vara beredd att förlora $200 om du satsar på Fury. Däremot om du satsar på Johnson så riskerar du enbart $100 med en chans på $150 i vinst. Om någon har satsat på draw och det blir oavgjort så vinner enbart den som satsat på draw – ingen av de som röstat på en av boxarna vinner något alls.

Vid vissa boxningsmatcher finns det en självklar favorit och vinnare. Då brukar bookmakers slänga in andra saker att betta på som hur länge ronden kommer att hålla på, vem som tar ner vem först vilken del av kroppen som får det första slaget och så vidare.

Leave a Reply